Hverdagen
Vores kollegium består af tre huse, der er opkaldt efter fondens grundlægger, Thomas Barfoed Thrige. De tre huse, der på den måde hedder henholdsvis Thomas, Barfoed og Thrige, har hver plads til 16 beboere. Foruden værelserne er der også to store fællesrum og et køkken.
Herudover er der også opført et mindre hus, kaldet Edison, med plads til to udenlandske ph.d.-studerende eller gæsteforelæsere.
Husorden
Hvert af de tre huse har egen husorden. Det er således helt forskelligt fra hus til hus, om vi mødes til faste spisearrangementer, følger med i bestemte tv-programmer eller socialiserer på anden vis. To gange om året er der dog indført stilleperiode i en måneds tid, så der tages hensyn til, at vi læser til eksamen. I alle husene respekterer vi altid en lukket dør.
Og alle følger ordensreglerne. Foruden de jævnlige rengøringspligter på fællesarealerne bliver der en gang hvert halve år gjort hovedrent i det, der bliver kaldt for et køkken-OL. Her hjælper vi alle sammen hinanden med at få stedet til at skinne igen.
Der konkurreres om at gøre badeværelserne bedst rent, hvor alle får en score på en skala fra 1 til 5 af et uvildigt dommerpar bestående af viceværten, Sigvald, og en repræsentant fra kollegianerrådet. Der er en præmie til vinderen og røde ører til taberen. Om aftenen nænner vi ikke allerede at tage de funklende rene køkkener i brug, så der bestiller vi pizzaer, som nydes af både dagens vindere og tabere.
Fælleshuset
Ved siden af de tre huse findes der et stort fælleshus med et lokale, hvor der er en projektor og et lærred til at holde filmklub og til større fester, som vi også kan låne til private arrangementer. I kælderen er der mulighed for at spille pool og dart, som mange hygger sig med om vinteren.
Særligt i sommerhalvåret tages udendørsarealerne i brug, hvor folk gerne spiser sammen i solen, spiller volleyball eller tænder bål i haven.
Stilletid i eksamenstiden
Vi elsker at have det sjovt
Der er altid nogen i køkkenet
Udvalgene
Kollegianerrådet
Kollegianerrådet har to medlemmer fra hvert af de tre huse og varetager kommunikationen med administrationen, så vi på den måde får den største indflydelse på livet på kollegiet.
Rådet har til opgave at ansætte en efor, en rengøringsassistent og et snerydningsteam. Det er alle jobs, som varetages af nogle af de andre kollegianere, der selv søger stillingen.
Derudover er kollegianerrådet også inde over beslutninger om nyt inventar samt har ansvaret for at minde resten af kollegiets beboere om, at oprydningen til daglig skal holde et ordentligt niveau.
Netværksudvalget
Netværksudvalget står for vedligeholdelse af kollegiets computernetværk. Her sørger vi for, at det interne net og forbindelsen til Odense Kollegienet er oppe at køre uden afbrydelser.
Så hvis du får problemer med nettet, er der altid en fra netværksudvalget, der kan hjælpe.
Barudvalget
Barudvalget repræsenteres af frivillige kollegianere, der står for at holde baren ”Underskuden” sejlende. Her sørger vi for, at der er billige øl, farverige drinks og god stemning, når der inviteres til fælles fester.
Det er også barudvalget, du skal kontakte, hvis du gerne vil låne fælleshuset og baren til en privat fest.
Eksempel på årets festkalender
7. februar: SURPRISE PARTY – kom nysgerrig til en fest med skjult tema
14. marts: TOUR DE KØKKEN – leg med alle dem fra de andre huse
4. april: PÅSKEFROKOST – vi fejrer påsken med en god flaske snaps, en sildemad og gæk-gæk-gæk
29. maj: SANKT HANS I HAVEN
28. august: Sommerfesten – ÅRETS FEST på TBT!
8. november: HALLOLAWN – en uhyggeligt sjov aften, hvor man kan slå katten af tønden
31. december: NYTÅRSFESTEN – spring ind i det nye år med de bedste kollegianere
Herudover findes der også to faste arrangementer i kalenderen
Den 2. lørdag i september holdes den årlige begivenhed Kollegiade. Her dyster de tre huse om æren i festlige sportslege, hvor der mest er fokus på det festlige, og på at alle kan være med.
Læselystfesten holdes den sidste fredag i maj og er sidste chance for at holde et brag af en fest, inden der skal læses til eksamen.